"Kijkplicht" door David Bade

zaterdag 8 juli t/m 8 september.

David Bades sculpturen en tekeningen laten zich waarschijnlijk het best omschrijven als grillig, humoristisch en associatief.

Voor zijn sculpturen maakt hij veelal gebruik van bouw- en afvalmaterialen.

Hergebruik kenmerkt zijn manier van werken. Een idee is nooit af. Zo bewerkte hij een aantal van zijn oudere tekeningen tot volledig nieuwe kunstwerken. Hierin neemt hij bijvoorbeeld de mentaliteit van zijn geboorteplaats Curacao op gekscherende manier op de hak. Mensen met helmen van eierdopjes verbeelden wat hij noemt het "Calimero-idee". "Zij zijn groot en ik is klein en dat is niet eerlijk". Een houding die hij maar al te vaak tegen komt.

Bades werk is altijd werk in wording. Oudere werken aktualiseert hij vaak naar nieuwe inzichten. Bij de opbouw van zijn sculpturen laat hiij zich veelal bijstaan door talentvolle jonge kunstenaars. Hij geeft ze daarbij de vrijheid een eigen signatuur aan het werk toe te voegen.

Lees verder

Project David Bade/ Licht aan Zee 2012

06 t/m 26 augustus 2012

In overleg met David Bade is besloten om de workshop te verplaatsen naar 6 t/m 26 augustus 2012.


David Bade is door Kunsthal 52 uitgenodigd om gedurende drie weken, in samenwerking met studenten van Nederlandse academies, een aantal grote sculpturen maken op het terrein van de voormalige rijkswerf Willemsoord, waar Kunsthal 52 en de Kunstuitleen  huisvesten. Dit in het kader van de manifestatie Licht aan Zee.

Licht aan Zee  is een culturele manifestatie die (twee)jaarlijks in de zomermaanden wordt georganiseerd door de culturele instellingen van Den Helder. Tijdens deze manifestatie is er een uitgebreid cultureel aanbod zoals poëzie, toneel, kunst en dans. Kunsthal 52 en de Kunstuitleen  Den Helder nemen het gedeelte ‘beeldende kunst’ voor hun rekening.

Lees verder

Tentoonstelling 'RESIDU II'

28 JANUARI T/M 24 MAART 2012

Op zaterdag 28 januari om 15.30 uur presenteert Kunsthal 52 Den Helder i.s.m. het Mondriaan Fonds de tentoonstelling.

‘Residu 2’, waarin werk wordt getoond van maar liefst 19 internationale beeldend kunstenaars die in 2010-2011 tijdelijk verbleven in het gerenoveerde voormalige Pompgemaal in Den Helder/Huisduinen; het gastatelier van het Mondriaan Fonds.

Tijdens de opening zal het Rainbow koor uit Den Helder enkele liederen ten gehore brengen. Daarnaast zal er een performance plaatsvinden van een groep studenten van de Gerrit Rietveld Academie in een choreografie van Chandra Sen. 

De expositie wordt geopend door Steven van Teeseling, coördinator bijzondere projecten van het Mondriaan Fonds.

Bij de expositie verschijnt een publicatie met afbeeldingen van diverse werken en een toelichting van de kunstenaars over het verblijf in Den Helder. De deelnemende kunstenaars zijn: Arkady Nasonov, Jeremiah Day, Patricia Kaersenhout, Yvonne Dröge Wendel, Malin Persson, Sandra van Beek, Stephan Keppel, Sara Bjarland, Koen Delaere, Ulrike Möntmann, en een groep studenten van de Rietveld Academie: Ada Kruszynski, Anne van Duuren & Johan Henning, Louise Kelpe & Balthazar Berling, Chandra Sen, Arjan Hijbeek, Mikael Bergman en Sæmundur Þór Helgason.

De tentoonstelling duurt tot 24 maart 2012.
Openingstijden
Woensdag t/m vrijdag van 13.00-17.00 en zaterdag van 11.00-15.00 uur.
Willemsoord 52b, 1781 AS Den Helder. Tel: 0223 615752 www.kunsthal52.nl

Lees verder


 

wordt vriend(in) van de Kunsthal

Draagt u Kunsthal 52 een warm hart toe?
Steun ons en word vriendin(in) van Kunsthal 52!

Ja, ik wil vriend(in) worden van Kunsthal 52 en machtig Kunsthal 52 om jaarlijks een bedrag af te schrijven. *

Klik hier voor het donatieformulier

* Het bedrag zal slechts worden geÔncasseerd als het voortbestaan van Kunsthal 52 is gegarandeerd. Kunsthal 52 valt onder auspiciŽn van Stichting Kunstuitleen Den Helder.

kunsthal52